Over mijzelf

Ik ben Hans Bügel getrouwd met Marjoline en  wij hebben drie kinderen. We wonen in Dronten, in de provincie Flevoland. Daar heb ik Marjoline leren kennen en hebben wij samen ons leven opgebouwd. Ik ben in Dronten gekomen door mijn werk als advocaat. Op 1 november 2000 ben ik begonnen als advocaat-stagiaire bij het toenmalige Westmaas * Bosma * Advocaten te Dronten. Vanaf 1 november 2006 ben ik samen met Edwin Helmantel Helmantel & Bügel Advocaten gestart. Tot op de dag van vandaag werk ik als advocaat. Voornamelijk houd ik mij bezig met civielrechtelijke vraagstukken in het bijzonder gericht op het verbintenissenrecht. 

Mijn Christelijke geloof is de belangrijkste inspiratiebron en drijfveer om echtgenoot, vader en advocaat te zijn. Deze levensovertuiging is bepalend voor wie ik als mens ben, terwijl het gelijktijdig ook mijn visie op het leven en het samenleven beïnvloed. Het heeft mijn interesse om over zaken van geloof, recht en maatschappij na te denken en die gedachten op te schrijven. Met deze website deel ik een aantal van die gedachten in de hoop dat daardoor gesprek en discussie opgang komt. Naast het lezen en schrijven over geloof, recht en maatschappij houd ik mij bezig met fotografie. De wereld waarin wij leven is bijzonder en foto's leggen dat op een bepaalde manier vast. De ontdekking dat de omgeving waarin je woont en leeft haar eigen schoonheid kent, is waardevol om vast te leggen. Dat motiveert om wat ik in de wereld om mij heen zie, in foto's vast te leggen en deels met anderen te delen.

Vrije Interpretatie duidt op de manier waarop ik mijn gedachten, gevoelens en ervaringen wil vastleggen. Mijn opvattingen wil ik graag in alle vrijheid opschrijven en delen terwijl voor alles geldt dat het duiden van thema's nooit zonder uitleg - interpretatie- tot stand kan komen. Het betekent ook dat het mogelijk moet zijn om soms wellicht controversiële opvattingen te ventileren om daarmee wellicht een discussie opgang te brengen. Door met blogs, artikelen en foto's mijn opinie te geven over allerhande zaken hoop ik dat ook anderen tot nadenken worden gezet hoe zij kwesties van geloof, recht en maatschappij zouden utleggen. Vrije Interpretatie is voor mij een platform om zaken aan de orde te stellen die ik van belang vind, maar het biedt ook de mogelijkheid om mee te lezen of zelfs misschien mee te doen door het leveren van commentaar of het schrijven van een eigen blog.

medium_180121 hans1.JPG