Sliders

Natuurpark Lelystad

De vakantievriend van Fiene logeert een paar dagen bij ons. Erg gezellig voor Fiene. Wat is er dan leuker om ook even de natuur in te gaan om bijvoorbeeld otters te kijken? Dat kan in het natuurpark Lelystad. Vandaar dat wij daar naartoe zijn gegaan. Een prachtig park dat zeker met mooi weer een lust voor het oog is.

Direct bij binnenkomst in het park zat een ooievaar op zijn nest. Deze ooit bijna in Nederland uitgestorven vogel is tegenwoordig misschien niet meer zo bijzonder, maar toch blijft hij een indrukwekkende verschijning. Wat dat betreft mooi dat hij terug is in het Nederlandse landschap, ondanks dat deze vogel ook een echt roofdier is. Hij verorbert ook gerust jonge vogels, bijvoorbeeld.

En dan de otters; echte roofdieren zoals ook op de foto's is te zien. Ze zijn in 1988 uitgestorven verklaard, maar dankzij een herintroductieprogramma wordt geprobeerd de otter weer in het Nederlandse landschap terug te krijgen. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig, zodat het mooi is dat zij te zien zijn in het natuurpark Lelystad.

NatuurparkLelystad

Portfolio tags